vineri, 19 martie 2010

saruta-ma !!!!

Stateam intins in pat si ma gandeam la obiceiul omenesc, si anume sarutatul... el incepe sa prinda o forma imaginara de la o varsta destul de timpurie cand doar gandul la el te infioara placut.. intalnesti un partener, te tii cu el de mana, plimbari in jurul blocului cu cele mai bune haine din dulap, dat un pic cu shprei sa mirosi bine, si nu faci decat sa o plimbi si sa-i vorbesti prostii... eu imi amintesc ca aveam treishpe ani, si ma indragostisem de o vecina, care avea doishpe ani...no na-ti isprava. si o tot plimbam eu prin jurul blocului, si tot vorbeam si o tot plimbam si tot vorbeam si ii culegeam flori si ii cantam si ii scriam poezii...si dupa numai 6 luni, am pupat-o pe buze... doar pupat. Ea vazand cat de repede lucrez eu, si cat de repede inaintez intr-ale amorului, m-a parasit. am suferit. am plans. i-am scris un bilet ca eu ma sinucid...degeaba.. ea isi gasise pe unul care a sarutat-o in prima saptamanaa... vaaaaaaaai cum !!!! nu puteam sa concep asa ceva. de ce !! de ce eu.. a fost primul meu pupat urmat de primul sut in fund... a urmat o periada dificila..am devenit alcoolic ,am amanetat bicicleta, am pierdut rolele, am jucat artexul la ruleta... :))
Cand am ajuns pe la 14 ani deja erau la moda jocurile cu sarutari.. mai cadeam in fantanitza, mai suceam cate o sticla, ne mai ascundeam prin scarile de bloc, dar nu prea aveam parte de actiune ca in filme, ca erau fetele destul de mici si timide...dar viata mea avea sa se schimbe...
Intr-o seara, m-a chemat o fata afara sa ne plimbam, si m-a dus, m-a plimbat, pana cand in bezna noptii m-a prins de gat si m-a sarutat...ioooi tulai ca eram stralucitor de roshu in bezna aia si ardeam mai tare decat un reshou uitat in priza 2 zile..a fost prima senzatie de ceva moale si cald... si singura data cand dupa sarut, nu m-am gandit la sex :))..
aveam aproape 15 ani, ea avea 16...n-am dormit o noapte...era asa frumos..visam...apoi am inceput sa aliniez fetele prin cartier la sarutat, sa le explic cum se face...
Cate fete am sarutat, sa le strang as face-un sat...vorba cantecului..
Dupa o varsta primul sarut nu prea mai reprezinta intr-o relatie mare lucru, decat un accept ca "suntem impreuna",sau inceputul unuei nopti de dragoste...nu este el ca la 15 ani dar ramane totusi baza unei relatii...
Sarutul este momentul cand il ai cel mai aproape de tine pe partener. ii simti respiratia, nu te vede decat pe tine, daca sarutul este mai lung, se trezesc si alte functii prin corp, si uite asa se tine "flacara vesnic vie".
Fratele mai mic si mai nefericit al sarutului este pupatul... no.. pupatul asta nu-i ashe norocos cum e sarutul. pupatul limiteaza gradul de rudenie, si de afectiune intre oameni.."pa mama, te pup... vino fata sa te pup... m-a pupat si a plecat" ... uneori pupatul se mai cere.."pupa-ma in dos"..sau semnifica inteligenta guri.. " cu gura aia o pupi pe maica-ta?" am zis.
Actiunea se confirma in multe feluri..."ne-am sarutat" dar mai poate fi spusa si altfel: "ne-am luat limba-n gura", "i-am bagat limba-n gat" sau "ne-am mozolit/giugiulit" etc.

Sarutatul mainii...
In vremurile trecute, femeile spuneau ca au 2 randuri de buze, si 2 limbi.. iar in partea de sus, barbatul intalnea 2 buze si o limba pe care le saruta apoi cobora un pic mai jos la alte 2 buze pe care le saruta dar cand era vorba de limbi acolo jos, nu erau iar el incerca sa le dea de la el dar in zadar ca nu facea decat sa scoata afara limba de sus a femei, iar atunci capetele luminate au descoperit ca femeia are o limba pe mana. drept motiv pentru care se saruta mana. "sarutmana stimata doamna"... :D
Intre timp lucrurile au evouluat iar mana femeii nu o mai saruta decat buzele care au peste 50 de ani vechime...ori daca ele "este" regine..sa o spun in rime..

Daca ati avut rabdare sa ma urmariti pana aici, va las sa cititi 15 lucruri pe care poate nu le stiti despre sarut.

1-Un sarut implica activarea a 29 de muschi ai fetei. Cu alte cuvinte, sarutul poate fi folosit ca un exercitiu eficient impotriva aparitiei ridurilor.
2-In timpul sarutului, indragostitii schimba saliva ce contine diverse substante, cum ar fi grasimile, saruri minerale sau proteine. Potrivit unor studii recente, schimbul acestor substante poate declansa producerea de anticorpi speciali impotriva anumitor antigeni asociati cu diferite boli.
3-In general, 66% din oameni inchid ochii in timp ce se saruta. Celorlalti le place sa priveasca emotiile pe care le exprima fata partenerului.
4-Potrivit statisticilor din SUA, o femeie din America va saruta in medie 80 de barbati inainte de a se casatori.
5-Un scurt sarut romantic va arde 2-3 calorii, in timp ce un sarut frantuzesc (cu gura deschisa si cu contactul limbilor) va arde peste 5 calorii.
6-Buzele sunt de 600 de ori mai sensibile decat degetele.
7-Se presupune ca barbatii care isi saruta sotiile inainte de a pleca la servici traiesc cu 5 ani mai mult decat cei care pur si simplu trantesc usa. Se considera ca acestia din urma sunt mai predispusi accidentelor rutiere.
8-Un sarut pasional timp de 90 de secunde va provoca o crestere a tensiunii arteriale si a pulsului. De asemenea va creste nivelul hormonilor din sange, scurtand astfel viata cu un minut.
9-Sarutul frantuzesc este numit “unirea sufletelor” in Franta. Nu numai buzele participa la sarut, ci si limbile. Francezii pasionali au inventat si o alta varianta a sarutului sufletelor, in care se folosesc numai limbile.
10-Contrar unei credinte larg raspandite, eschimosii nu isi ating doar nasurile cand is manifesta dragostea si afectiunea, ci si buzele se intredeschid in acelasi timp. Apoi insipra adanc si expira tinandu-si buzele inchise. Dupa ce savureaza mirosul celuilalt, fiecare isi apasa nasul de obrajii partenerului si raman asa 1-2 minute.
11-Sarutul in public este de regula dezaprobat in Japonia, Taiwan, China si Corea. Un sarut tipic japonez pare sa reproseze Vestului morala sa libertina. In cel mai bun caz, pare sa semene cu giugiuleala practicata de niste adolescenti sovietici inofensivi, la prima lor intalnire, pe la inceputul anilor ‘70. Se presupune ca japonezii trebuie sa pastreze o anumita distanta inainte de a indrazni sa-si plece capetele si sa se sarute pe buze pentru o secunda.
12-Organismele celor care se saruta produc o substanta care e de 200 de ori mai puternica decat morfina in privinta efectului narcotioc. Din aceasta cauza, partenerii pot avea senzatii de euforie si extaz in timpul sarutului.
13-Sarutul poate face femeile sa se relaxeze si poate diminua efectele stresului.
14-O persoana petrece, in medie, 20.160 de minute (doua saptamani) din viata sarutandu-se.
15-Un sarut care dureaza un minut te poate scapa de 26 de calorii.

Deci merita sa va sarutati mult si des si mai ales cu cel ce l-ati ales.
Va Tzuk pi tatzi.

Un comentariu:

Anonim spunea...

zapaceala :)) citesc cu drag blogul tau, ma face mereu sa rad. Te tzuca o prietena din Bucuresti, cu care ai stat si de vorba o data la o tigara. O zi frumoasa

Trimiteți un comentariu