joi, 4 martie 2010

el cu ea..... 1910-2010

Iubirea. ioi tulai boala grea. no ashe ne-o batut dumniezo' cu dragostea aieasta, trazneasca-ne sfantu ca nu-i de shaga. Apoi mai ficiori si dragi fete, vedeti voi un pic ashe cum erau parintii nostrii pe vremea lor, care erau adevaratele valori ale vietii, cum se alegeau intre ei, mai pe la biserica in cautarea celui sfant, mai pe la balurile galagioase din sat cu muzica la Magnetofon si tzuica la plic , ca nu-i rachiu mai bun ca a-l moka. mai frigeau si doo - tri turte pe soba si ni la hora in sat ca face vornicu bal... si-apoi urma hora , sarba, si ceva de Abba si Boney M...si uite asa se inchega treaba si se lipeau cuplurile...dar nu se intampla mare lucru ca fetele erau cu standardele mai sus. nu vroiau sa-si piarda "floarea" in stogu de fan sau sub caruta lu nea Ion.
Dar cum nu exista padure fara uscaturi, nu exista nici sat fara fete mai de comitet, si-apoi dupa juma de rachie mergeai in lanul de Cucuruz si bagai mana la bejula, si ardea mai tare decat toarta *ticlazaului...si uite asa se linisteau ficiorii dupa o ametzeala buna... Dar dragi ficiori amu vremea s-o mutatu' .

Iaca cum era traiul inainte. apoi inainte, barbatul se cunostea cu femeiea, se puneau pe prasit 2 hectare de cucuruz si 2 hectare de picioici, sa vada cum stau cu forta de munca, apoi o punea sa coaca turte, o punea sa faca ciorba si sarmale, se giugiuleau ei o tzara prin podul grajdului, faceau o tura cu carutza, si gata.
Se hotara Ion ca Maria e pe placul lui, merge o cerea si o lua acasa. Dupa nunta urma partida de sex/copilu , inca o partida de sex/copilu. si tot asa...12,13,14 copchii multi tare. dar malai de mamamliga si picioici erau din belshug. mai mulgeau o vaca, mai cresteau 10 gaini, un porc.. se descurcau....

Iaca cum e viata amu... apoi amu, barbatul se cunoaste cu femeia, pac pac... apoi barbatul se cunoaste cu alta femeie, pac pac... apoi barbatul mai cunoaste o femeie, pac pac... apoi barbatul cunoaste doua femei , pac pac...s.a.m.d..
Cand in tot acest pac pac apare o femeie care s-a incadrat pe calibrul lui, el se muta cu ea. aici intra pe teren minat. dupa ce sexperimenteaza tot ce e de pac pac si merge treaba, se gandesc un pic mai serios la viitor, si ...dupa 5 ani...vine si nunta...mai mult de fun asa... acum moda este un copil, maxim doi. Maxim am spus...
si cam atat ca in rest e munca, iesiri la sucuri, la mall, excursii prin lume, etc.
si au trait pac pac fericiti pana la adanci batraneti...
Oricum am privi viata, e mult mai frumoasa acum decat atunci. avem posibilitatea sa ne gandim de mai multe ori pana sa facem un pas, si putem sa probam fusta sau pantalonul pe care o sa il purtam pentru urmatorii... veci ani.

Dar nu conteaza pana la urma cum ajungem la iubire... Iubirea e tot ce ne dorim, iar in final e tot ce-am avut...


*( Ticlazau = Fier de calcat d'ala arhaic cu carbuni. [de la Misha stim])

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu