sâmbătă, 20 februarie 2010

Nunta . Ep 2. Personajele.

Poate acum v-ati trezit din nebunie si nu stiti ce e nunta. Poi sa va explic: Nunta este un eveniment unde se mixeaza 2 arbori genealogici si niste tufe mai mici asa razlete... La acest eveniment participa presonaje care au acelasi nume de fiecare data, cum ar fi: mire, mireasa, soacra mare cu socru mare, socru mic cu soacra mica, nashu' cu nasha, domnisoare de onoare cu domnisorii aferenti, si invitatii. in unele zone rurale mai e Vornicul. e un fel de dirijor care are grija ca nunta sa iasa bine sau in termeni mai noi "wedding planer", de obicei singurul care are un plan in toata povestea asta.
Acum sa va prezint personajele.
Mireasa: Cea mai importanta persoana din eveniment. (dupa lautari) este cea care poarta o rochie alba cu un coc bufant... niciodata multumita indeajuns, atenta cu tot ce se intampla in jurul ei, cauta perfectiunea, ea este "regina balului". 80% din mirese plang de emotii.
Mirele: costum elegant, in umbra miresei. si cam atat. 100% din miri plang de ce ii asteapta.
Socrii mari: nu conteaza inaltimea lor. chiar daca au 1.5 m ei tot socrii mari sunt. asta pentru ca sunt parintii mirelui. ei au de obiectat la adresa mirese ca se putea si mai bine. 30% plang ca baietul s-o dus de la casa lor.
Socrii mici : socrii mici sunt parintii miresei, si sunt destul de pretentiosi, avand in vedere ca e nunta fiicei lor. mai ales daca e singura la parinti.socrii mici nu plang. ei rad in general ca au scapat de necaz.
la urma, dar cei dintai sunt NASII.... considerati in traditia veche "parinti spirituali" iar in traditia noua "sponsori oficiali".. ei sunt cei care platesc popa la biserica, dau bani la lautari, dau bani la cel care iese cu galeata plina cu apa in fata blocului, dau bani la lautari, si mai dau bani la lautari. in mare parte a zilei, nasii dau bani. la lautari.
domnisoarele si domnisorii de onoare sunt niste personaje neutre care de obicei participa la acest eveniment sa vada cum e, poate nu le mai trebuie.
Invitatii : sunt restul arborelui genealogic, cata frunza cata iarba, care vin si mananca, beau, danseaza, comenteaza, se bucura sau nu, la sfarsit primesc un plic in care sunt taxati all inclusive cu cazare cu tot.
restul personajelor mai sunt lautarii care inveselesc invitatii,
bucatarii si ospatarii care se ocupa de burtile tuturor.
Cam atat pentru astazi despre presonajele din nunta. Data viitoare o sa va explic alte lucruri despre nunta. poate va conving sa pasiti in fata altarului.
vorba batranilor.. casatoriti-va repede pana nu va vine mintea la cap.

P.S. In muzica nuntii, intre miri, socrii mici, socrii mari, nu exista armonie.

2 comentarii:

Anonim spunea...

"vorba batranilor.. casatoriti-va repede pana nu va vine mintea la cap."

Tare vorba!!!
Da, ce sa zic, super descriere si amuzanta.
Se pare ca unii barbati de aceea devin burlaci si isi petrec viata singuri... gandesc prea mult, nu isi mai asuma alte resposabilitati, decat cele de zi cu zi, nu vor alte "griji femeiesti" - sunt destul de satui de propriile lor probleme de "confruntare" si "contrazicere" legate de integritate si umanitate; dezvoltare si inmultire; depre afirmare si conducere; si sa nu uit de faptul ca nu inteleg, sau nu vor sa inteleaga, sintagma "ASA TREBUIE SA FIE"(dand sens unei vietii firesti si naturale).

jazzboy spunea...

De ce sa ne grabim spre o nenorocire care oricum vine singura... dar ai dreptate in ce ai spus.

Trimiteți un comentariu